21 dec 2016
december 21, 2016

10 Gezonde tips voor de kerst!

lifestyle advies

December de gezelligste maand van het jaar, met sinterklaas, kerst en Oud&Nieuw.  Al deze feestdagen staan in het teken van lekker eten en de nodige alcoholische versnaperingen.  Maar is dat wel zo gezond? En zie je het niet zitten om kilo’s zwaarder het nieuwe jaar in te gaan? Hieronder volgen een aantal tips die je kunnen helpen bij het ‘gezonder’ doorkomen van deze dagen.

groente kerstboom

  1. Maak een boodschappenlijstje. Bedenk van te voren wat je wil eten, koop niet meer tijdens het boodschappen doen. Koop maximaal 1 a 2 soorten snoep (Je snoept meer, met veel verschillende soorten snoep).
  2. Houd de porties klein. Serveer ook het snoepgoed in kleine bakjes, dan eet je minder.
  3. Geen eetbare decoratie. Kun je moeilijk van chocolade af blijven? Zet het dan niet op tafel als eetbare decoratie.
  4. Sla geen maaltijden over om kilocalorieën te compenseren. Je kunt overdag wel rekening houden door een lichter ontbijt te nemen bijvoorbeeld.
  5. Start met de groente tijdens het diner. Zo krijg je in ieder geval de benodigde voedingsvezels en vitaminen binnen en eet je minder van de ongezonde producten.
  6. Voel je dat je verzadigd bent? Stop dan met eten. En stop bij voorkeur met lastig verteerbaar voedsel, zoals vlees.
  7.  Neem een balansdag na de feestdagen.  Eén a twee dagen zondigen kun je nog ‘recht trekken’. Neem een ruime hoeveelheid aan water, thee, groente en fruit. Evt. wat extra beweging door te wandelen of te fietsen.
  8. Doe een dagje zonder vlees na de feestdagen. Kies in plaats daarvan voor groene groente. Je kunt je maaltijd aanvullen met eieren, noten, kaas of een groenteburger bijvoorbeeld.
  9. Regelmatig een alcoholvrij dagje in te lassen. Heb je gisteren veel alcohol op? Drink dan vandaag even helemaal niets. Alcohol bevat veel kilocalorieën en is ongezond.
  10. Tot Slot: Focus niet op de hoeveelheid eten, maar kies voor kwaliteit!  Bestaat het kerstdiner uit vooral ongezonde producten, halveer dan je portie.

Heeft u vragen over de tips? Of heeft u behoefte aan meer advies? Vul dat het contactformulier in of bel naar 0314- 76 51 25

Geniet van de feestdagen en alvast een gelukkig en gezond 2017!