05 jun 2013
juni 5, 2013

Afwijkend eetgedrag

Medisch advies

Anders, obsessief of excessief veel of weinig eten, het zijn voorbeelden van een afwijkend eetgedrag. De gezondheid en de kwaliteit van leven lijden hieronder. Aan mij, als diëtist de uitdaging om samen met de cliënt het eetpatroon te normaliseren. Inzicht in achterliggende oorzaken en de bijbehorende aanpak zijn essentieel om de eetgewoonten blijvend te veranderen.eetgedrag

“De diëtist in de eerste lijn kan bij iedere cliënt herkennen wanneer een onderliggende psychische aandoening meespeelt. De diëtist kan naast het signaleren van achterliggende oorzaken ook een adequate behandeling bieden of doorverwijzen indien er sprake is van ernstige psychische problematiek,” zegt Oriana Easton, arts gespecialiseerd in eetstoornissen. (bron: nieuws voor diëtisten)
Als diëtist zijnde ben ik gespecialiseerd in Motivational interviewing, waarbij ik met een speciale gespreksvoering achterliggende oorzaken van een bepaald gedrag kan achterhalen. Maar belangrijker nog, ik kan  mensen motiveren om de leefstijl te verbeteren en samen naar oplossingen te zoeken. Een behandeling die past bij jou opvattingen, wensen en behoeften.
In sommige gevallen is het nodig om andere professional in te schakelen zoals een psycholoog, zodat de behandeling wordt geoptimaliseerd. Op deze manier streef ik altijd naar kwalitatief goede behandelingen die passen bij de cliënt.

Heeft u meer vragen over dit onderwerp? Of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan nu contact op via: 0314- 765 125