Medisch advies

Er zijn uiteenlopende redenen waardoor u behoefte kunt hebben aan de professionele begeleiding van een diëtist, want met een dieet starten doet men niet zomaar. Zo kan het zijn dat u wordt door gestuurd door arts of specialist vanwege een medische reden. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende ziektebeelden:

 1. Overgewicht/Obesitas
  Heeft u overgewicht (BMI 25-30) of obesitas (BMI >30)? Door een voedingsadvies op maat, gericht op uw leefstijl en eetgewoonten is een dieet beter toe te passen in de praktijk. De diëtiste begeleidt u bij deze leefstijlverandering en het vasthouden van je streefgewicht.
 2. Ondergewicht/Ondervoeding
  Heeft u ondergewicht (BMI <20) of bent u de laatste tijd ongewenst afgevallen? Het is dan verstandig contact op te nemen met een diëtist om op verantwoorde wijze gewichtstoename te realiseren. Als diëtist heeft Anneleen Visser vele mogelijkheden om het ondergewicht of de ondervoeding te behandelen of te voorkomen.
 3. Hypercholesterolemie (te hoog cholesterol)
  Zijn uw cholesterolwaarden te hoog? Als diëtiste kan ik u helpen deze waarden te verbeteren doormiddel van gewichtsdaling, een gezonde voedingsinname (incl. het gebruik van vetten) en een actieve leefstijl. Door verandering in de voeding kunt u de cholesterolwaarden met zo’n 10-15% verbeteren. Het totaal cholesterol, het LDL (slechte cholesterol) gehalte en het triglyceriden gehalte verlagen en het verhogen van het HDL (goede cholesterol) gehalte.
 4. Diabetes Mellitus
  Is uw bloedsuiker te hoog? Of bent u onlangs gediagnosticeerd met Diabetes Mellitus? Als diëtiste kan ik u helpen de bloedglucose waarden te verbeteren door middel van o.a. gelijke koolhydraat verdeling of koolhydraat beperking over de dag, een gezonde voedingsinname, (zo nodig) gewichtsdaling en een actieve leefstijl. Door deze aanpassingen zult u minder last hebben van hypers en hypo’s. Daarnaast kunt u diabetes gerelateerde klachten en (mogelijk) het spuiten van insuline uitstellen.
 5. Prikkelbaar Darm Syndroom
  Heeft u regelmatig last van obstipatie of diarree, een opgeblazen gevoel, winderigheid of slijm bij de ontlasting? Dit kan duiden op het prikkelbare darm syndroom. Deze klachten kunnen beïnvloed worden door verschillende o.a. deze factoren: voeding, beweging, ervaren van stress, roken en wachten met het toiletbezoek. De oorzaak van het prikkelbare darm syndroom is niet bekend, daardoor is het lastig te behandelen. Echter kan de diëtist ondersteunen bij het verminderen van bovenstaande klachten en geeft adviezen m.b.t. factoren die van invloed zijn. Zo is het FODMAP dieet ook een optie, neem voor meer informatie contact op.  
 6. Obstipatie/Diarree
  Het ervaren van obstipatie (harde of moeilijke ontlasting) of diarree (dunne ontlasting) kan erg belastend en pijnlijk zijn. Het beïnvloed het dagelijks leven en dat geeft een onprettig gevoel. Als diëtiste kan ik u helpen deze klachten verminderen. Binnen het voedingspatroon wordt gelet op de hoeveelheid, vezels, groente , fruit, vocht en regelmaat in voeding. Daarnaast kijk ik naar de activiteiten binnen uw leefstijl die van invloed kunnen zijn. Een dieet dat aansluit bij uw wensen en behoeften kan helpen de klachten te verminderen.
 7. Andere maag-lever-darm ziekten
  Maag- lever- darm problematiek kent verschillende klachten zoals: brandend maagzuur, maagpijn, verstopping, diarree of buikpijn. Herkent u deze klachten? Ik kan u helpen, als diëtist kijk ik naar de manier van eten en drinken en de mate waarop u aan lichaamsbeweging doet. U zult leefstijladviezen krijgen op gebied van vezelrijke voeding, voldoende beweging, een gezond gewicht, toiletgedrag en roken. Neem voor meer informatie contact op met de Diëtist.
 8. COPD (chronisch obstructieve longziekte)
  COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij een longziekte hebt is de fysieke conditie vaak sterk verminderd. Hierdoor ontstaat aan de ene kant mogelijk overgewicht door verminderde fysieke activiteit. Dit overgewicht verergert de COPD en zal op verantwoorde wijze omlaag moeten worden gebracht. Aan de andere kant zorgt de verminderde lichamelijke conditie vaak voor minder eten. Eten kost immers energie en ook de eetlust neemt af. Bij ondervoeding of ondergewicht is op verantwoorde wijze aankomen van belang. Gewichtstoename kan er voor zorgen dat u zich minder futloos voelt en meer energie zal hebben.
 9. Eetstoornissen
  Een eetstoornis wil zeggen dat er een storing plaatsvindt in de manier waarop men eten beleeft, zoals bij anorexia nervosa, boulimia of bing eating disorder. U heeft vaak geen grip meer op voeding en op uw voedingspatroon. Een diëtist kan je helpen het beeld over een gezond en verantwoord voedingspatroon terug te vinden. De begeleiding vindt plaats op basis van vertrouwen en gaat in uw tempo. Heb je vragen over de begeleiding, neem dan vrijblijvend contact op met de diëtist.
 10. Voedselovergevoeligheid (voedselintolerantie)/ Allergie
  Men kan voor veel voedingsmiddelen overgevoelig zijn: koemelk, kippenei, soja, pinda’s, noten, zaden, vis en schaal- en scheldieren. Symptomen als braken, misselijkheid, buikpijn, krampen, diarree, eczeem of jeuk kunnen overgevoeligheid voor voedsel aantonen. Herkent u deze klachten? Een bloedonderzoek of huidtest kan een allergie diagnose vaststellen. Als diëtist kan ik je helpen verdachte voedingsmiddelen te evalueren, een eetpatroon op te stellen waarbij je klachtenvrij kunt eten en toch een volwaardige voeding binnenkrijgt.
 11. Voeding tijdens de zwangerschap
  Tijdens een zwangerschap is het belangrijk dat u en uw kindje 9 maanden lang voldoende voedingstoffen binnen krijgen. Een gebalanceerde voeding zorgt ervoor dat uw baby optimaal groeit en zich ontwikkeld. Heeft u vragen over voeding bij de zwangerschap, zoals: Welke producten mag ik wel/niet gebruiken? Hoe houd ik mijn gewicht onder controle tijdens de zwangerschap? Moeten de baby en ik extra vitamines gebruiken? Kan ik iets doen tegen misselijkheid of brandend maagzuur? Bent u zwangerschapsdiabeet en wilt u advies over voeding? Neem dan contact op.

Heeft u behoefte aan een medisch advies? Ik help u op een verantwoorde manier uw doel te behalen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend informatief gesprek.