Sport & Voeding

Om goed te kunnen presteren heeft men de juiste voeding nodig. Een sportdieet helpt u bij het behalen van betere sportprestaties en een sneller herstel. Door te kijken naar uw trainingsschema en de duur, intensiteit en trainingstijden van uw trainingssessies maken wij een sportadvies op maat.
Bij het opstellen van het persoonlijke sportdieet wordt er gekeken naar de juiste verdeling tussen koolhydraten, eiwitten, vetten, vocht en de juiste tijdstippen waarop u eet.
In het advies houden wij dus specifiek rekening met wat u eet en drinkt vóór, tijdens en na de training. Ook heeft het advies betrekking tot het nemen van extra vitamines, mineralen en voedingssupplementen.

Wilt u de prestaties van uw gehele team of club naar een hoger plan tillen? Voeding kan daarbij een belangrijke factor zijn. Door bijvoorbeeld het aanbod van voeding in de sportkantine te analyseren en eventueel aan te passen, of het geven van een groepsvoorlichting, kunnen sporters een gezondere keuze maken als ze na hun training of wedstrijd wat willen eten. Dit zou kunnen leiden tot betere sportprestaties ( zie pagina groepsvoorlichting).