Sport & Voeding

Om goed te kunnen presteren heeft men de juiste voeding nodig. En sportdieet helpt u bij het behalen van betere sportprestaties en een sneller herstel. Door te kijken naar je trainingsschema en de duur, intensiteit en trainingstijden van uw trainingssessies stel ik een sportadvies op maat op. Ik houd rekening met uw wensen en behoeften.

Bij het opstellen van het persoonlijke sportdieet kijk ik naar de juiste verdeling tussen koolhydraten, eiwitten, vetten, vocht en de juiste tijdstippen waarop u eet. In het advies houd ik dus specifiek rekening met wat u eet en drinkt vóór, tijdens en na de training. Ook geef ik advies met betrekking tot het nemen van extra vitamines, mineralen en voedingsupplementen.

(Top)Sportclubs

Als diëtiste geef ik niet alleen individuele begeleiding aan sporters, maar adviseer ook sportclubs over het gebruik van voeding in kantines. Wilt u de prestaties van uw gehele team of club naar een hoger plan tillen? Voeding kan daarbij een belangrijke factor zijn. Door bijvoorbeeld het aanbod van voeding in de sportkantine te analyseren en eventueel aan te passen, kunnen sporters een gezondere keuze maken als ze na hun training of wedstrijd wat willen eten. Dit zou kunnen leiden tot betere sportprestaties.

Voorlichting over sportvoeding en sportdrank

Voorlichtingen bij sportclubs over het inzetten van sportvoeding/sportdranken is ook mogelijk. Dit is natuurlijk per sporttak verschillend. Voorlichting kan verheldering bieden over het gebruik van sportdranken en sportvoeding. Voorlichtingen kunnen worden afgestemd op leeftijdscategorieën (kinderen, ouders, volwassenen) en in verschillende vormen worden aangeboden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en lijkt het verbeteren van sportvoeding voor uw club belangrijk? Neem dan contact op voor een vrijblijvend informatief gesprek.