Het lijkt erop dat mensen het spoor bijster raken wat betreft gezond eten. Dat blijkt uit een enquête gehouden onder diëtisten en gewichtsconsulenten. Van de 827 deelnemende diëtisten en gewichtsconsulenten zegt 65% vaak bezig te zijn met het ontkrachten van beweringen van dieetgoeroes en foodbloggers.

Ook meldt 83% van de diëtisten en gewichtsconsulenten dat cliënten steeds onzekerder worden over wat gezond eten is. Verder zegt 81% dat de anti-melk en anti-brood hypes soms tot tekorten leiden bij cliënten die ze behandelen. Ook ik als diëtist ben dagelijks veel tijd kwijt aan het ontkrachten van allerlei uitspraken en beweringen.  Onnodige onzekerheid bij cliënten kan wat mij betreft voorkomen worden.

foodvloggersGlutenvrij

Veel mensen gaan op eigen houtje een glutenvrij dieet volgen als ze darmklachten hebben. Diëtisten merken in de praktijk dat een zogenoemd FODMAP dieet veel effectiever is bij darmproblemen dan een glutenvrij dieet.

Dieet volgen

Wil je graag afvallen of gezonder gaan leven? Dan is het verstandig om een professionele diëtist te raadplegen. Zeker wanneer er sprake is van een medische geschiedenis of achtergrond, kun je beter een diëtist om hulpvragen. Zomaar een dieet starten is niet zonder risico’s. Daarnaast wordt een behandeling ook nog eens vergoed in de meeste gevallen.