In de praktijk zie ik veel verschillende cliënten, met ieder een eigen verhaal. Toch komt iedereen hier met een bepaalde reden en/of doel, waar voor hij of zij graag begeleiding en ondersteuning wil. Om je idee te geven beschrijf ik hieronder een recent verhaal uit de praktijk.

Een 30 jarige dame heeft op eigen initiatief contact opgenomen, omdat ze al een aantal  mislukte pogingen had gedaan om af te vallen.  Ze heeft een half jaar heel intensief getraind, is daardoor niet echt afgevallen. Het leek haar goed  nu eerst haar eetpatroon aanpakken en was erg gemotiveerd om de kilo’s kwijt te raken.  Haar start  gewicht was ( 29-01-2014)  97. 5 KG, bij een lengte van 172 CM (BMI 32.8). Vetpercentage: 47.2%. De voedingsinname lag boven haar behoefte, met name haar inname aan koolhydraten.  snel-afvallen-voor-de-zomer
Tijdens de behandeling heb ik haar een voorbeelddagmenu mee gegeven, waarin voor elke dag beschreven stond wat ze kon eten. Dit menu bevatte minder koolhydraten, meer eiwitten, voldoende voedingsvezels, vet en vocht. Zo ontstond er een gevarieerde, gebalanceerde en volwaardige voeding. Daarnaast kwam mw. om de twee weken terug om te wegen en te meten.  Tegenwoordig wandelt ze regelmatig minimaal 30 min. samen met haar vriend. Haar huidige gewicht  ( 06-05-2014) is 85.1 KG en haar vetpercentage is nu 41.0%.  Mw. is nu 12.4 KG afgevallen in iets meer dan 3 maanden. Ze kan inmiddels de tips zelf toepassen in de praktijk en gebruikt het dagmenu niet meer dagelijks. Haar leefstijl is blijvend veranderd en valt nu niet meer terug in haar oude gedrag. Mw. wil graag nog een stok achter de deur houden en blijft op controle komen. Haar doel is minimaal 20 KG verliezen in een jaar, dat zal ze op deze manier gaan halen.

Gezond eten, leven en bewegenZo zie je maar dat je met training alleen je doel kunt niet behalen, voeding is daarin een belangrijke factor. Wanneer je dat op de rit hebt kun je intensief gaan sporten. Ben je ook geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Maak een afspraak en kijk wat ik voor jou kan betekenen. Op weg naar lekker en gezond eten, bewegen en leven!