Zijn voedingssupplementen nou wel of niet noodzakelijk? En zo ja, welke dan?
In de praktijk krijg ik regelmatig de vraag of voedingssupplementen slikken nodig is.
ziek 2

Omdat we tegenwoordig te maken hebben met verschraling van groente en fruit en veel in aanraking komen met de zogenoemde vrije radicalen is het eigenlijk voor iedereen aan te raden. Door de huidige samenstelling van ons voedsel, hebben veel mensen een tekort aan antioxidanten. Het gevolg is een slechtere conditie, minder energie en een lagere weerstand waardoor je eerder en langer ziek bent.

Waarom supplementen gebruiken?
De vrije radicalen beschadigen je weerstand, zoals bijvoorbeeld stress, roken,  drugs, zonlicht, het gebruik van computer en mobiele telefoon. De antioxidanten ( uit bijvoorbeeld groente en fruit) beschermen je lichaam hier tegen en zijn dus belangrijk om je gezond en fit te houden. Verschraling van groenten fruit wil zeggen een sterk afnemende voedingswaarde van groente en fruit.  Zo zit er in bepaalde fruit soorten bijna 80% minder vitamine C dan bijvoorbeeld 20 jaar geleden. Dit bekent dat je er veel meer van moet eten om dezelfde hoeveelheid binnen te krijgen en dit is in de praktijk eigenlijk onmogelijk.
2015-03-03 13.48.44
Wetenschappelijk verantwoord
Ik als diëtist heb lang onderzoek gedaan naar welke supplementen ik geschikt vond om aan mijn cliënten voor te schrijven en goed aansluiten bij mijn behandelingen. De supplementen van Pharmanex sluiten hier goed bij aan en zijn wetenschappelijk onderbouwd. Tevens bevorderen ze ook de medische behandeling bij ziektebeelden zoals PDS. De LifePak+ in combinatie met de visolie Marine Omega heeft een afgifte gedurende 24 uur per dag. In tegenstelling tot veel andere supplementen zijn deze erg geconcentreerd en bevatten een hoge hoeveelheid aan vitaminen en mineralen en geen andere chemische toevoegingen. Daarnaast hebben ze geen suikerlaagje dat de werking direct zou negatief zou kunnen beïnvloeden.

Persoonlijke ervaring
Ik gebruik deze supplementen persoonlijk en ik ben er erg tevreden over. Mijn energie level is om hoog gegaan en ik ben deze winter (nog) niet ziek geweest, ondanks dat ik toch met veel mensen dagelijks in contact kom. De werking van mijn darmen en mijn huid is beter.

Het effect aantonen d.m.v.  een scan
Om het effect van de supplementen aan te kunnen tonen doen we een antioxidanten scan. Dit doen we bij de start en na 3 maanden nog eens. Daar komt een score uit die ons verteld hoe het met jou antioxidanten niveau in jou lichaam gesteld is. Als de supplementen goed aanslaan zou de score na 3 maanden moeten zijn toegenomen. Als je twijfelt over het gebruik van de antioxidanten, kun je ook eerst een scan aanvragen om te kijken hoe je ervoor staat, je kunt dan altijd nog beslissen of je het nodig vind om er mee te starten.
scan nuskin

Wil je meer informatie over de supplementen? Of wil je graag gescand worden? Vul het contact formulier in de op de contact pagina, of bel naar 0314- 76 51 25. Ik help u graag verder!