persoonlijk voedingsadvies

Gepersonaliseerde voedingsadviezen

Gezonde voeding is voor iedereen anders en wat voor de een gezond is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van TNO. Een gepersonaliseerd voedingsadvies houdt rekening met de gezondheidsstatus, erfelijke aanleg en persoonskenmerken als voorkeur voor zoet of hartig en de mate van fysieke activiteit.

Diëtist van de toekomst

Volgens TNO motiveren persoonlijke voedingsadviezen meer dan generieke adviezen zoals die van het Voedingscentrum. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat de Schijf van Vijf niet voor hen geldt of dat ze al gezond genoeg eten. Bovendien is er niet één voedingspatroon of dieet dat voor iedereen optimaal is. Zo blijkt uit een recent onderzoek dat er verschillende vormen van insulineresistentie bestaan. Bij insulineresistentie in de spieren is een mediterraan dieet effectiever dan een vetarm dieet, terwijl bij insulineresistentie in de lever juist een vetarm dieet beter werkt. Als je mensen op basis van metingen kunt vertellen welk dieet het beste bij hen past, zijn ze waarschijnlijk ook gemotiveerder om het te volgen, zo wordt verwacht. De diëtist van de toekomst kan volgens TNO een belangrijke rol hebben bij het blijven motiveren van mensen en bij het geven van praktische adviezen.

Voedingsadviezen in de praktijk

Heb je ook behoefte aan een persoonlijke voedingsadvies dat aansluit bij jou wensen behoeften? Neem gerust contact op. Wij maken voor iedereen altijd een persoonlijk voedingsplan, zodat jij je doel kunt behalen. We houden rekening met je huidige voedingspatroon en geven daar een bruikbaar advies voor, zodat je direct aan de slag kunt!

Bron: nieuws voor diëtisten
https://www.voedingsacademie.nl/activities/nav-op-locatie-tno/