25 feb 2020
februari 25, 2020

Recept: Gevulde puntpaprika’s

lifestyle advies

Deze week gevulde puntpaprika’ s met een luxe garnering! Even geen zware stampotten of andere winterse gerechten.. Dit gerecht is namelijk laag in koolhydraten en prima om te eten tijdens de warme maaltijd.
Je kunt de garnering altijd aanpassen naar smaak. De hoeveelheden zijn voor 1 persoon.

Ingrediënten

• 2 gevulde punt paprika’s
• 150 gr mager runder gehakt
• Handje rucola
• ½ ui
• 10 snoeptomaatjes
• 1 gekookt ei
• Wat light mozzarella en/of pijnboompitjes

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de puntpaprika’s door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten en leg op een bakplaat of in een grote ovenschotel.

3. Verhit de olie in de pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

4. Kook ondertussen 1 ei hard of zacht gekookt.

5. Zet de puntpaprika’s ongeveer 10 min in de oven totdat de mozzarella gesmolten is ( je kunt de mozzarella ook later toevoegen zoals op de foto ).

6. Garneer de gebakken puntpaprika’s met de ( doormidden gesneden) tomaatjes, rucola, ui, light mozzarella en/of pijnboompitjes en het gekookte ei.

Eet smakelijk!