recept Anneleen Visser Dietiste

Gevulde tomaten met ei en geitenkaas

Dit heerlijke koolhydraat arme recept is geschikt om te eten tijdens je ontbijt, lunch of avond eten. Het recept bevat voornamelijk groente, zit boordevol met essentiële voedingsstoffen en is vegetarisch, dus geschikt voor iedereen! Toch liever een stevige maaltijd met koolhydraten, lees dan de tips onderaan het recept hoe je die kunt toevoegen. Eet smakelijk!

Ingrediënten( voor 2 pers)

  • 1 sneetje oud witbrood
  • 25 g geitenkaas 45+
  • 2 el verse basilicum
  • 4 (vlees) tomaten
  • 1 rode ui
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 el traditionele olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Rasp de geitenkaas. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Snipper de ui heel fijn. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit. Laat de tomaten 5 min. omgekeerd op keukenpapier uitlekken.
  3. Meng het broodkruim met de ui, basilicum en de geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in het ingevette ovenschaaltje. Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim mengsel. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de tomaten in de oven in 30 min. goudbruin en gaarWil je koolhydraten toevoegen?
    – Voor het ontbijt\lunch lekker met vers geroosterd brood.
    – Voeg voor de warme maaltijd met zilvervliesrijst of volkoren pasta toe.

Heb je vragen? Of wil je graag een keer een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.