Een hogere consumptie van groente en fruit zorgt voor een gezondere huidskleur, zo blijkt uit onderzoek van prof. David Perrett  van de Universiteit van St. Andrews in Groot-Brittannië. Tijdens het jubileumsymposium liet Perrett zien dat dit korte termijneffect de groente- en fruitconsumptie van studenten stimuleert.

Perrett doet onderzoek naar de invloed van voedsel op huidskleur. Uit zijn eerste onderzoeken blijkt dat het verhogen van de consumptie van groenten en fruit binnen een paar dagen al gepaard gaat met een hogere concentratie bèta-caroteen in de huid.bekers Na ongeveer zes weken is ook effect op de huidskleur gevonden. Deze wordt wat geler, wat zowel bij blanke, Afrikaanse als Aziatische huidtypen als meest aantrekkelijk en gezond wordt beoordeeld. Dit korte termijn gezondheidseffect is een goede drijfveer om meer groente en fruit te eten, zo blijkt uit de meest recente studie van Perrett onder 2 groepen studenten.
De 1e groep vertelt hij dat het eten van meer groente en fruit veel positieve gevolgen heeft op de lange termijn, zoals minder kans op ziektes en een hogere levensverwachting. De 2e groep krijgt dezelfde informatie, maar daarnaast foto’s van hun eigen gezicht met een gelere huidskleur; de huidskleur die zij in 6 weken kunnen bereiken als zij meer groenten en fruit zouden eten. Terwijl de fruitconsumptie in de 1e groep binnen 10 weken hetzelfde blijft of zelfs daalt, blijkt de 2e groep significant meer groenten en fruit te eten dan voorheen.
(Bron: Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie).
Wil je meer informatie over een gezond voedingspatroon of het eten van meer groente en fruit? Neem dan nu contact op!