Goede voornemens

IMG_0280Afvallen, meer sporten, een nieuwe baan vinden; de eerste week van januari gaan we er massaal voor. De motivatie is er aan het begin van het jaar volop, maar hamvraag is: hoe houd je het vol?
In de uitzending van Gelderland vandaag! , op Focuz tv heb ik als diëtist verteld over dit veel besproken onderwerp. Samen met nog twee gasten aan tafel ben ik de discussie aangegaan over onder andere Crash diëten en andere afslank- kuren. De uitzending is terug te kijken via de volgende link:
http://www.focuz.tv/programmas/gelderland_vandaag.aspx  
Vaak is er in de tweede week van januari nog maar weinig over van de goede voornemens, en vallen we terug in het oude gedrag. Je leefstijl blijvend veranderen is een uitdaging maar hoeft niet moeilijk te zijn. Kritisch kijken naar je huidige voedingsinname en je gedrag hierbij, maakt vaak al veel duidelijk. Kies voor magere varianten van de producten die je nu gebruikt. Laat de suiker weg uit de thee, kies voor de zero varianten bij frisdrank en begin bij de avondmaaltijd met de groente. Dit zijn een aantal basis tips die je kunnen helpen, bij het veranderen van je voedingspatroon.

Mocht je toch moeite hebben met het aanpassen, dan is de diëtist de aangewezen persoon om je hierbij te helpen.

Pak het dit jaar eens anders aan en ga ervoor! 

Reageer