Een koolhydraat arme lunch past prima binnen een gezonde leefstijl. Eén van mijn favorieten; Geroosterde tomaat gevuld met mozzarella en basilicum.  Een heerlijke en verantwoorde lunch met maar 2.5 gr koolhydraten per persoon ( recept is voor 2 personen).

 

Ingrediënten:

– 4 grote roma tomaten ( gehalveerd,  zaadjes eruit geschept)
– 1 el olijfolie ( plus extra voor het invetten van de braadslee)
– 6 plakjes mozzarella
– Verse basilicum
– Italiaanse kruiden.

Bereidingswijze:

1.Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een braadslee licht in met olie. Leg de tomaten met het vel naar beneden in de braadslee en  bak ze 15-20 min. in de oven, of tot ze zacht zijn, maar nog wel hun vorm hebben.
2.Verdeel de mozzarella over twee borden prak het samen met de Italiaanse kruiden en de olijfolie wat fijner.
3.Vul vervolgens de geroosterde tomaten met het mozzarella mengsel. Zet nog even kort terug in de oven, zodat de mozzarella smelt.
4.Serveer de tomaten met de basilicum er over heen.

Eet smakelijk!

P.s. Deze leuke schalen zijn van Pro Italia en te bestellen via deze link:https://www.proitalia.nl/product-categorie/italiaans-servies/scarabisso/

Heb je vragen over dit recept? Of wil je meer weten over koolhydraat arm/ beperkt eten? Neem gerust contact op, bel of mail. Of vul het antwoordformulier in op de pagina ‘contact’.