Van de Nederlanders zegt 78% normaal of weinig te eten. Slechts 9% geeft aan te veel te eten. De overige mensen zeggen veel te eten. 

Dit blijkt uit de Foodmonitor onder 756 consumenten van 16 jaar en ouder. Bovendien zegt 51% volgens de Schijf van Vijf te eten. Opmerkelijk want overgewicht bij volwassenen is de laatste decennia alleen maar toegenomen. Ook is bekend dat we meer zijn gaan eten door alle verleidingen,  als grotere porties. Weten Nederlanders dus niet meer wat normaal eten is? Zijn we niet meer gewent om normale porties op te scheppen tijdens de warme maaltijd?  eetgedrag
Heeft u overgewicht en heeft u geen idee wat er moet veranderen binnen uw voedingspatroon? Dan is het wellicht goed om eens een afspraak te maken,  samen kijken we kritisch naar uw voedingsinname. Kleine veranderingen kunnen soms al veel resultaat opleveren. Voorbeelden zijn: dranken zonder suiker, geen sausjes bij de warme maaltijd, niet tussendoor snoepen of een boterham minder.

Fit en gezond zijn kunt u bereiken door verantwoord, lekker en gezond te eten, voldoende en actief te bewegen en door mentaal lekker in je vel te zitten. Ik bied u de persoonlijke begeleiding om uw doel te realiseren.