Deze week een simpel gerecht  met een ingrediënt dat je wellicht nog niet kent; Bimi! Het is een kruising tussen broccoli en groene asperge. Het zit boordevol met antioxidanten en vitamine C & A. Ook is het rijk aan foliumzuur en een aantal belangrijke sporenelementen, waaronder calcium, ijzer en zink. Een prima groente om te eten en ze zijn ook nog een heerlijk knapperig.

Ingrediënten:

  • 250 gr Bimi
  • 100- 150 gr zoete aardappel (frietjes)
  • 100 gr kipfilet
  • Olijfolie
  • Peper, zout, knoflook.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verspreid onder tussen de  zoete aardappel ( frietjes) op een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Voeg wat kruiden naar keuze toe. Bak ze in 25-30 min. gaar.
  2. Gril de Bimi in een gril pan met wat olijfolie , peper zout en knoflook op middelhoog vuur gedurende 7-8 min. gaar ( ze blijven nog steeds knapperig).
  3. Bak ondertussen de kipfilet met wat olijf olie en kipkruiden tot deze goudbruin is.
  4. Serveer alle elementen tegelijk op je bord.

Eet smakelijk!