Geroosterde groente met mozzarella

Dit is een eenvoudige manier om verrukkelijke, malse groenten te serveren. Door het roosteren komt de zoete, zachte smaak goed naar voren  en door de toegevoegde kaas wordt het een voedzame maaltijd. Dit is een vegetarische en koolhydraat arme  maaltijd, maar je kunt natuurlijk altijd een portie pasta, rijst of aardappelen toevoegen. Of een stukje vlees of vis mocht je dat liever hebben ( het recept is voor 2 pers.).


Ingrediënten:

  • 500 gr gemengde groenten ( in dit recept paprika, gele courgette en sugar snaps)
  • 125 gr kersttomaatjes
  • 1 teentje knoflook ( of knoflook poeder)
  • 1-2 el olijfolie
  • 100 gr (grof geraspte) mozzarella
  • Peper en zout (na smaak)
  • ( evt. Basilicum of andere Italiaanse kruiden)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de courgette en paprika in grove stukken ( en ontdoe van de zaadjes).
  3. Leg de paprika’s, courgette en sugar snaps  met de knoflook in de oven schaal. Voeg de olijfolie en peper en zout toe, schep alles goed om.
  4. Rooster de groente gedurende 20 min. in de oven tot ze aan de randen iets gebruind zijn.
  5. Voeg evt. extra basilicum of andere Italiaanse kruiden toe. Verdeel de kerstomaten en de mozzarella er over.  Zet het gerecht vervolgens nog 5- 10 min. terug in de oven tot de kaas is gesmolten.

 

P.s. Het servies is van ProItalia , zij hebben deze week een leuke Moederdag actie. Namelijk 15% korting op alles! Bekijk hier de collecties: https://www.proitalia.nl/

Eet smakelijk!