27 nov 2017
november 27, 2017

Recept: Gezond bananenbrood!

lifestyle advies

Banenbrood

Dit gure en koude herfst weer vraagt om wat lekkers bij je kop thee. Daarom: Bananenbrood! Deze gezonde snack geeft je de energie om de rest van de dag weer aan te kunnen. De bananen bevatten de nodige koolhydraten en B- vitamines die je de boost geven in deze tijd van het jaar. Enjoy!


ingrediënten bananenbrood

  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout*
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • Handje walnoten
  • Zout

Bereiding banenbrood:

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Prak en meng de bananen  tot een glad beslag.
  3. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
  4. Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  5. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  6. Roer tot slot de ongebrande noten erdoor. Je kunt er eventueel een paar bewaren en deze bovenop leggen.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
  8. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.

Je kunt variëren met je meel. Bijvoorbeeld: boekweit-, havermout-, amandel- en quinoa meel. Let wel op, niet alle meel soorten zijn 100% glutenvrij, mocht je dat willen.

Eet smakelijk!