Pureersoep Wortel- pompoen Anneleen Visser

Gezonde Pureersoep Wortel- Pompoen

Het is een bizarre en vreemde periode momenteel, i.v.m. onze veiligheid het grootse deel van Nederland zit thuis.. En dan is gezond eten nog wel een lastig, blijkt. Je eet wellicht sneller uit verveling of gewoon weg om je er blij van wordt. Echter is dit in combinatie met minder beweging niet heel gezond. Veel mensen halen gelukkig ook veel plezier uit koken! Daarom deel ik graag dit gezonde en toch simpele recept met jullie. Wortel- pompoen soep gecombineerd met doperwten om het iets steviger te maken. Voor extra smaak kun je wat bouillonpoeder  en koriander toevoegen.

Ingrediënten:

  • Pompoen 300 gr
  • Wortel 250 gr
  • Doperwten 100 gr
  • Bouillonpoeder ( naar smaak)
  • Koriander ( optioneel, you ‘hate it or love it’)
  • Pompoenbrood 1 st ( of ander broodje).

Bereiding:

  1. Voeg 500 ml water en de bouillonpoeder toe en kook de wortel, pompoen en doperwten in ongeveer 13 min op laag vuur gaar.
  2. Bak ondertussen je pompoenbroodje op 220 graden in de hete luchtoven, in 6 a 8 min gaar.
  3. Pureer de groente met een staafmixer tot de gewenste dikte.
  4. Voeg als laatste de koriander toe of gebruik deze als garnering ( zoals op de foto).

Eetsmakelijk en ‘Stay Safe’!