Linguine met zelfgemaakte spinazie pesto. Een heerlijk Italiaans recept voor 2 personen met zelfgemaakte verse pesto. Perfect voor voor die lekkere zomer avonden, buiten in de tuin.

Ingrediënten:

  • Linguine 180 gr
  • Cherry tomaten 400 gr
  • Knoflook teen 2 st.
  • Verse Basilicum 10 gr
  • Spinazie 150 gr
  • Rucola 40 gr
  • Cashewnoten 20 gr
  • Parmezaanse kaas  50 gr
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kookt de Linguine in een pan ruim kokend water in 12 a 14 min. gaar, giet het daarna af en laat het uitstomen zonder deksel op de pan.
  3. Snijd de cherrytomaten door midden, pers de knoflook, pluk de blaadjes van de basilicum.
  4. Leg de cherrytomaten in een oven schaal en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Rooster de tomaatjes 12 a 15 min. in de oven.
  5. Verwarm een koekenpan ( zonder olie) en bak de spinazie 3 a 4 min, tot het helemaal geslonken is.
  6. Verwarm ondertussen een andere koekenpan en bak hierin de cashewnoten tot ze beginnen te verkleuren.
  7. Meng in een bak of kom de gebakken spinazie, knoflook, basilicum, ¾ van de Parmezaanse kaas en de cashewnoten.
  8. Voeg wat olijfolie en kookvocht van de linguine ( of spinazie) toe aan en pureer met een (staaf)mixer tot een glas pesto mengsel. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  9. Verdeel de rucola over de borden, schep de linguine er boven op. Voeg vervolgens de pesto en de cherrytomaten toe.
  10. Garneer met de overgebleven Parmezaanse kaas .

Eet smakelijk! P.s. dit leuke bord komt uit collectie van  https://www.proitalia.nl/