Heb je regelmatig last van vermoeidheidsklachten? Wellicht is het ijzergehalte in je bloed te laag. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die veel ijzer bevatten zoals; rund- of lamsvlees, volkorenbrood, volkorenpasta en peulvruchten. Maar ook groenten als spinazie. Daarom deze week: Pasta met spinazie, kip, champignons en cashewnoten.

Ingrediënten (per persoon):

  • 80- 100 g kipfilet
  • 75 g pasta volkoren
  • 200 g spinazie ( vers of ingevroren)
  • 50 g champignons
  • 40 g cashewnoten
  • olijfolie ( om de kip in te bakken)
  • kruiden; zout, peper, knoflook, basilicum (toevoegen naar smaak, zout met mate).

Bereiding:

  1. Kook de pasta in 8 a 10 min. gaar zoals aan gegeven op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en bak het gaar met een beetje olijf olie (evt. zout en peper toevoegen)
  3. Snijd de spinazie en champignons  en wok deze even kort samen met de cashewnoten.
  4. Voeg de pasta, kip, spinazie, champignons en cashewnoten samen  en voeg eventueel extra kruiden toe.

Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept? Of wil je graag begeleid worden? Neem gerust contact op.