De Herfst is officieel begonnen en dus is het tijd voor stevigere maaltijden. Deze week leuke en smakelijke variant op de aardappelpuree.
Dit is een gerecht met vooral veel groente en de nodige vitaminen, handig in deze tijd van het jaar! Door de toevoeging van gegrilde kipfilet is het ook nog eens heel mager.

Ingrediënten

  • Kipfilet 100 gr p.p.
  • olijf olie 1 el
  • zwarte peper
  • knoflook 1 teentje
  • bloemkoolroosjes 225 gr
  • zoete aardappel 200 gr
  • zoete puntpaprika 1 stuk
  • crème fraîche light 2 el
  • groene asperges 100 gr ( optioneel)

Bereiding

  1. Gril de kipfilet in een gril pan op middelhoog vuur in 5 a 6 min. per kant gaar (voeg kruiden naar smaak toe).
  2. Kook de bloemkoolroosjes en zoete aardappel  tot ze gaar zijn ( zo ’n 10 min).
  3. Snijd ondertussen de zoete puntpaprika en pers de verse knoflook.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de zoete puntpaprika en de knoflook, tot ze zacht zijn.
  5. Gril ondertussen de groene asperges met wat peper (en zout) tot ze zacht maar nog wel knapperig zijn.
  6. Pureer de bloemkool en zoete aardappel, voeg vervolgens de paprika en knoflook, de crème fraîche light en zwarte peper toe. Meng het geheel een blender of keukenmachine.
  7. Serveer de puree met de groene asperges erop en de kipfilet ernaast.

Liever wat minder koolhydraten, laat dan de zoete aardappel weg en voeg wat meer bloemkool toe.

Eet smakelijk!