Tortillarolletjes met ei en een vleugje Italië

Tortillarolletjes met ei en een vleugje Italië

Het voorjaar komt er aan , daarom deze week een gerecht met een Italiaans vleugje.
Dit heerlijke gezonde recept is geschikt lunch of brunch gerecht en bevat alle benodigde voedingstoffen. Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 4 kleine tortilla’s
  • 8 kerstomaten aan de tros ( gegrild of in de oven gebakken)
  • 1 tl olijfolie
  • Vulling
  • 15 gr vloeibaar bak en braad
  • 1 tl olijfolie
  • 1 zoete puntpaprika ( ontdaan van zaadlijsten en zaadjes, in blokjes)
  • 1 lente- ui ( fijngehakt)
  • 2 zongedroogde tomaten ( fijngehakt)
  • 4 eieren (licht geklopt)
  • 2 el magere melk
  • Italiaanse kruiden ( naar smaak toegevoegd)

Bereiding:

  1. Verhit de olie en de boter in een koekenpan ( met dikke bodem). Voeg de paprika, het lente -uitje en de zongedroogde tomaten toe en bak ze 5 min., of tot ze zacht zijn.
  2. Gril ondertussen de kerstomaten in de oven evt. met een beetje olijfolie.
  3. Meng de eieren met de melk, voeg wat Italiaanse kruiden toe en schenk het mengsel in de pan. Blijf voorzichtig door roeren om aanbakken te voorkomen. Bak het eimengsel ongeveer 2-3 min., tot het roerei niet meer vloeibaar, maar nog wel romig is.
  4. Verwarm intussen de tortilla’s mee in de of in een koekenpan. Schep het roerei erop en rol de tortilla’s op.
  5. Serveer de tortilla’s met de tomaten erbij.

P.S. Dit leuke Italiaanse bord is hand geschilderd en bij Pro Italia te bestellen! https://www.proitalia.nl/