Slechts één op de vier 70-plussers volgt het advies van de Gezondheidsraad op om extra vitamine D (20 mcg per dag) te slikken. Dit blijkt uit een Voedselconsumptiepeiling onder 700 zelfstandig wonende, vitale, ouderen vanaf 70 jaar, uitgevoerd door het RIVM.

Zelfstandig-wonende 70-plussers krijgen meer ongezonde verzadigde vetzuren en zout binnen en minder volkoren producten, fruit en vis dan aanbevolen. Daarmee gelden voor hen dezelfde aandachtspunten om het voedingspatroon te verbeteren als voor de rest van de bevolking. Eén op de vijf ouderen heeft ernstig overgewicht. In dit onderzoek deden vooral de meer vitale ouderen mee (bron: nieuws voor Diëtisten).  zuivel

Het onvoldoende binnen krijgen van vitamine D en calcium is ongunstig, i.v.m. de toenemende botontkalking naarmate men ouder wordt. Daarom is het van belang om kritisch te kijken naar het eetpatroon of een supplement te slikken. Daarnaast is het van belang dat er regelmatig volkoren producten genuttigd worden om o.a. de stoelgang goed te doen verlopen. Het binnen krijgen van veel ongezonde verzadigde vetzuren kan overgewicht en hart en vaatziekten veroorzaken.
Heeft u vragen over dit onderwerp? Of wilt u meer informatie ontvangen? vul dan het contact formulier in of bel 0314- 76 51 25.