Het succesverhaal van Renske

Lees het inspireerde verhaal van Renske, die maar liefst 16 kg af viel na haar zwangerschap!
Renske ( 31 jr ) is in mei 2017 de gelukkige moeder is geworden van Lot! Ze genoot van de al het moois wat er op haar af kwam, maar net als elke vrouw maakte ze zich zorgen over haar extra aangekomen kilo’s. Dus besloot ze na drie maanden dat ze dit er graag weer af wilde hebben.

Koolhydraat beperkt dieet

Ze meldde zich opnieuw in de praktijk, want vlak voor haar zwangerschap was ze al 10 kg afgevallen nadat ze gestopt was met roken. Ze wist dat het goed werkte voor haar en vroeg daarom opnieuw om mijn hulp.
Renske startte met een koolhydraat beperkt dieet, met meer eiwitten. En ging samen met haar partner aan de slag. Na één maand kwam ze terug en was toen maar liefst 6 kg kwijt! Dit gaf motivatie en ze ging ervoor. De kilo’s vlogen eraf en ze begon steeds meer haar weg te vinden het nieuwe voedingspatroon.

De eerste periode stond vooral in het teken van de aanpassingen in het voedingspatroon (vervangen van pasta’s, rijst, brood, etc.). Maar aanpassingen in de rest van het leefpatroon zijn noodzakelijk om dit ook in de toekomst vast te houden. Daarom startte ze met hardlopen om het resultaat ook te kunnen vasthouden.
Naar verloop van tijd merkte Renske dat ze toch koolhydraten begon te missen. Daarom hebben de hoeveelheid weer wat opgehoogd. Dit zorgde er vervolgens voor dat ze het beter kon volhouden.

Omgaan met verleidingen

Het omgaan met verleidingen en het vast houden van het voedingspatroon is lastig, maar hoort erbij. Zo ook voor Renske, na een weekend weg had ze veel moeite om weer in haar ritme te komen. Daarna stonden de feestdagen voor de deur, die al een uitdaging op zich zijn. De consulten zorgden ervoor dat ze haar motivatie terug vond. Inmiddels was ze al 12 kg afgevallen!
Ze weet nu hoe ze om kan gaan met bijvoorbeeld vakantie, feestjes of uitstapjes, dit zorgt voor hou vast in de toekomst.

Het resultaat

Inmiddels is Renske weer 9 maanden in behandeling en is ze al meer dan 16 kg kwijt! Een hele prestatie. Zit weer lekker in haar vel, kan leuke kleding kopen en is energiek.
Gedurende de tijd bleek ze veel last te hebben van lactose, dus momenteel eet ze alleen lactose vrije producten. Daarnaast heeft ze een balans gevonden in de hoeveelheid koolhydraten per dag. Haar voedingspatroon is gezond en is blijvend veranderd. En niet geheel onbelangrijk ze heeft haar gewicht van voor de zwangerschap weer terug!