Hanny verloor 30 kg in een jaar!

Dit is Hanny (61) een vrolijke en zorgzame vrouw die eind januari 2017 binnen in de praktijk. Ze had maar één doel, afvallen voor haar gezondheid. Want van de eens zo vrolijke en energieke vrouw was niet veel meer over. Ze had naast obesitas ook hypertensie (hoge bloeddruk) en hypercholesterolemie ( te hoog cholesterol gehalte), waardoor ze dagelijks medicatie moest slikken. Ze voelde zich futloos en had weinig energie meer over. Er was geen weg meer terug de knop moest om!

Koolhydraat beperkt dieet
Hanny startte met een koolhydraat beperkt dieet, met meer eiwitten. Daarnaast minder vet- en cholesterolrijke producten. Enthousiast als ze was ging ze er mee aan de slag. En ze maakte een vliegende start, maar liefst -3 kg in 2 weken! Dit gaf motivatie en ze ging ervoor. De kilo’s vlogen eraf en ze begon steeds meer haar weg te vinden het nieuwe voedingspatroon.

De eerste periode stond vooral in het teken van de aanpassingen in het voedingspatroon. Maar aanpassingen in de rest van het leefpatroon zijn noodzakelijk om dit ook in de toekomst vast te houden. In het begin was het nog lastig om voldoende te bewegen. Maar toen ze eenmaal de smaak te pakken had, pakte ze het fietsen en wandelen fanatiek op.
Inmiddels is haar conditie zo verbeterd dat ze elke dag 60 – 70 min wandelt op de loopband en doet tevens alles met de fiets.

Omgaan met verleidingen
Net als ieder ander had Hanny ook wel eens moeite met het weerstaan van verleidingen of het vast houden van haar voedingspatroon. Zo was de ‘all-in vakantie’ een uitdaging, met vooral veel en lekker eten ligt een terugval op de loer. Maar omdat ze toen inmiddels al een half jaar bezig was, lukte het haar om zelfs af te vallen!
Ze weet nu hoe ze om kan gaan met bijvoorbeeld feestdagen of vakantie, wat weer voorkomt dat ze terug valt in oude patronen.

Het resultaat
Inmiddels is Hanny ruim 11 maanden in behandeling en is ze al meer dan 30 kg kwijt! Een hele prestatie. Zit weer lekker in haar vel, kan leuke kleding kopen en is weer energiek. En niet geheel onbelangrijk, haar gezondheid is ontzettend verbeterd. Haar bloeduitslagen zijn stabiel en ze kan wellicht in de toekomst helemaal stoppen met haar medicatie.

Hanny eet nog steeds minder Koolhydraten, maar heeft haar balans gevonden. Ze zoekt zelf naar KH arme recepten en nieuwe variaties. Wat het lekker en afwisselend houd. Haar voedingspatroon is gezond en is blijvend veranderd.

Dit is één van vele mooie voorbeelden uit de praktijk. Wil je ook graag aan de slag met je gewicht? Of je gezondheid? En ben je geïnspireerd geraakt door dit succesverhaal? Stuur dan gerust een email of vul de contactpagina in. We gaan graag met je aan de slag om jou droom te verwezenlijken!