Veldsla met biefstuk

Hebben jullie ook zo genoten van de gezellige Paasdagen met paaseitjes en een uitgebreid ontbijt? Misschien het handig om dan nu weer lekker op de gezonde tour te gaan, want de zomer is in aantocht!  Deze week een Veldsla salade met (Duitse) biefstuk en druifjes! Heerlijk fris en helpt je aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit. Prima geschikt als maaltijdsalade.

Recept is voor 1 pers. (koolhydraat arm)

Ingrediënten: 

  • 200 gr veldsla
  • 1/4 komkommer
  • 10 druiven
  • 1 handje walnoten
  • 4 champignons
  • 1 (Duits) Biefstuk
  • Yoghurt dressing

Bereiding:

1. Bak de biefstuk naar eigen smaak in vloeibare bak boter (voeg evt. wat peper en zout toe).
2. Bak de champignons in een beetje olie gaar.
3. Snijd de komkommer en druiven.
4. Leg de veldsla met de komkommer, druiven en walnoten op het bord, voeg als laatste de biefstuk en champignons toe. Maak het af met een frisse yoghurt dressing.