Eet je elke dag gezond? Snoep je wel eens? Vind jij het niet moeilijk om gezond te eten?
Een korte opsomming van de vragen die ik dagelijks krijg. Daarom houd ik regelmatig mijn eigen voedingsdagboek bij, zodat ik jullie een klein beetje inzicht kan geven in mijn eetpatroon. En natuurlijk snoep ik ook wel eens..!

Het voordeel van een voedingsdagboek bijhouden is dat je bewust wording creëert en je inzicht krijgt in wat je dagelijks eet.
Zoals je kunt lezen in het voedingsdagboek, gebruik ik producten meerdere keren bij verschillende maaltijden. Zo hoef je niets weg te gooien en bespaar je op je boodschappen. Daarnaast zorg ik dat ik elke dag 2 stuks fruit en 250 g groente eet. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk blijkt dat veel mensen dit niet redden. Daarnaast train ik regelmatig, dus eet ik voldoende eiwitten voor een goed herstel.

Maandag 15 mei
Ontbijt:
– 250 ml magere kwark
– handje walnoten
– handje aardbeien
– water

Tussendoor:
– 10 Roma tomaatjes
– water
– 1 cappuccino

Lunch:
– 2 volkoren crackers
– 2 plakken 30+ kaas
– 1/2 Avocado
– water

Tussendoor:
– proteïne reep
– water
– 1 cappuccino

Diner:
– 300 gr roerbak groenten
– 125 gr pasta
– 1 groenteburger
– water

Tussendoor:
– 250 ml magere kwark
– 1/2 mango

Dinsdag 16 mei
Ontbijt:
– 250 ml magere kwark
-1/2 mango
– water

Tussendoor
– water
– 1 proteïne reep

Lunch:
– 200 g gemengde salade  ( sla, tomaat, komkommer etc) met 80 g kipfilet, 1/2 avocado en yoghurt dressing.
– water

Tussendoor:
– 1 appel

Diner:
– bruin broodje belegd met kaas, ham ei en sla. ( bij een cursus)
– 2 thee

Tussendoor:
– 2 kipfilet rolletjes met Philadelphia light en augurk.
– water

Woensdag 17 mei
Ontbijt :
– mug cake  ( zie eerder recept)
– water

Tussendoor
– 10 snoep tomaatjes
– water
– 1 cappuccino

Lunch
– salade met geitenkaas en walnoten ( op terras)
– 1 crystal clear

Tussendoor
– 1 appel
– water
– 1 cappuccino

Diner
– 125 gr pasta
– spinazie 100 g
– Philadelphia light
– 200 g gemengde salade met yoghurt dressing
– water

Tussendoor
-200 ml magere kwark
– 80 g rond fruit
– water

Donderdag 18 mei
Ontbijt:
– 1 gekookt ei
– 1 volkoren broodje met roer ei
– 125 magere yoghurt
– 2 x thee

Tussendoor
– 1 proteïne reep
– water

Lunch
– water
– 250 g magere yoghurt
– 1 banaan

Tussendoor
– 1 appel
– 1 cappuccino
– water

Diner
– salade met 80 g kipfilet en 125 g gekookte pasta. Met yoghurt dressing
– water

Tussendoor
– 2 rijst wafels met Philadelphia light
– water
– thee

Vrijdag 19 mei
Ontbijt
– magere kwark met 3 scheppen muesli en 1 handje walnoten
– water

Tussendoor
– 1 appel
– 1 cappuccino
– water

Lunch
– 2 eieren in omelet vorm met groenten en kipfilet.
– water

Tussendoor
– 1 proteïne reep
– water
– 1 cappuccino

Diner
– 250 g roerbak groenten
– 125 g gekookte pasta
– 100 g kipfilet
– water .

Tussendoor
– 1 cappuccino
– 1 snack; rolletje rosbief met groenten
– 1/2 gekookt ei met kruiden
(hapjes bij een borrel, ik weet helaas de ingrediënten niet precies).