De auteurs van het boek De Voedingspiramide hebben een nieuwe piramide ontwikkeld voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven.
Goede en gezonde voeding tijdens de zwangerschap en de borstvoeding is belangrijk voor u als moeder, maar des te meer voor het kind. De ontwikkeling en groei van het kind is voor een groot deel afhankelijk van gezonde voeding. De begeleiding van een diëtist kan u helpen een gezonde leefstijl voor, tijdens en na uw zwangerschap te ontwikkelen.
Aan de linkerkant van de piramide staan de hoeveelheden die vrouwen nodig hebben als zij de wens hebben om zwanger te worden en tijdens het 1e trimester van de zwangerschap. Rechts staan de hoeveelheden die je nodig hebt tijdens het 3e trimester en als je borstvoeding geeft.
Daarnaast staan er 6 aandachtspunten, o.a.:
– geen alcohol
– beperkt gebruik van cafeïnehoudende dranken
– een aanvullende multivitamine voor zwangeren.

De voedingspiramide is via de volgende link te downloaden:   http://www.voedingspiramide.nl/wp-content/uploads/2010/05/low-res-voedingspiramide-zwangeren.pdf

Heeft u vragen over dit onderwerp? Of heeft u behoefte naar de begeleiding van een diëtist? Neem dan vrijblijvend contact op.

Reageer