In de zomer van 2022 starten wij met het aanbieden van het SLIMMER traject, zowel in Doetinchem als in Zelhem.

Voor wie is SLIMMER geschikt?

SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Een verwijzing van de huisarts is nodig.

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Het programma duurt 2 jaar en bestaat uit een deelprogramma voeding, bewegen en gedragsbehoud. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Deelnemers worden begeleid naar lokaal beweegaanbod en ondersteund door terugkommomenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. De uitvoering is in handen van zorgverleners (huisartsenpraktijk, leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut/oefentherapeut) en lokale beweegprofessionals.

Wie zijn wij?

Wij zijn een jonge, dynamische (fysiotherapie) praktijk en we vinden het belangrijk dat ieder zich bij ons in de praktijk thuis voelt en zich gehoord voelt. Iris van Dam (fysiotherapeute/casemanager) en Anneleen Visser (diëtiste/leefstijlcoach) zullen het traject gaan coördineren. Het fijne is dat wij onder één dak werken en elkaar regelmatig zien en overleg hebben. Hierdoor kunnen wij goed inspelen op eventuele issues die bij de deelnemers spelen.

Iris heeft als fysiotherapeute en CrossFit coach een grote affiniteit met sport en ze verdiept zich graag in de laatste inzichten op fysieke en mentale gezondheid. In de praktijk richt zij zich op sportspecifieke en functionele trainingen en ziet ze het als uitdaging om sport voor iédereen toegankelijk te maken.
Anneleen is als diëtiste en leefstijlcoach allround opgeleid en heeft jarenlange ervaring met voedingsgerelateerde problematiek. Zij heeft ook veel ervaring in het begeleiden van mensen met gezondheidsproblemen zoals overgewicht/obesitas, welvaartsziekten (diabetes mellitus/hypercholesterolemie/hypertensie) en maag- darm en lever problematiek.

In Zelhem zal er een groep gestart worden op de maandagavond van 19:30-20:30. In Doetinchem starten we op de zaterdagochtend van 9:30-10:30. 

SLIMMER kan vergoed worden door de zorgverzekeraar
Per 1 januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat deelnemers kosteloos het SLIMMER programma kunnen volgen*.

Wilt u ook graag deelnemen aan SLIMMER bij ons in de praktijk? Neem dan even contact op met uw huisarts voor een verwijzing. Daarnaast kunt u ons ook vast op de hoogte brengen door te bellen naar 0314-76 51 25 (Anneleen)  of  0314- 76 50 99 (Medsupport). Mailen kan natuurlijk ook: info@anneleendietiste.nl of iris@medsupport.nl.

Hopelijk tot ziens!

Lieve groet,
Iris & Anneleen