Recept: Carrot cake bananenbrood

Deze carrot cake in de vorm van bananenbrood wil je proberen! Een heerlijk tussendoortje en de geuren en smaken passen perfect bij de koude dagen. Lekker met een kopje thee of voor bij de koffie!

Ingrediënten:

Voor de cake:

  • 130 gr bloem
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 el kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Handje rozijnen
  • 2 grote bananen (rijp)
  • 150 g geraspte wortel
  • 40 ml plantaardige melk
  • Sinaasappelsap van ½ sinaasappel
  • Sinaasappelrasp van ½ sinaasappel

Voor de topping:

  • 200 g lactosevrije roomkaas op kamertemperatuur
  • 100 g walnoten/pecannoten
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el sinaasappelsap
  • 3 el ahornsiroop
  • Snufje zout

Bereiding:

  1. Verarm de oven voor op 180 graden.
  2. Gebruik een cakevorm met bakpapier over de lange zijden.
  3. Mix als eerste de droge ingrediënten: bloem, amandelmeel, kaneel, koek- en speculaaskruiden, bakpoeder, baking soda en zout.
  4. Prak de bananen met een vork en voeg deze vervolgens samen met de eieren, rozijnen, geraspte wortel, vanille extract, plantaardige melk sinaasappelsap en sinaasappelrasp toe aan de droge ingrediënten.
  5. Verdeel het beslag egaal over de cakevorm en bak voor circa 45 minuten op 180 graden
  6. Laat de cake even rustig afkoelen en haal hem vervolgens uit de cakevorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
  7. Rooster de walnoten/pecannoten kort in een pan. Voeg de ahornsiroop en het snufje zout toe.
  8. Bak het geheel nog even kort tot de noten goed bedekt zijn met de ahornsiroop. Laat vervolgens afkoelen.
  9. Meng de roomkaas met de kokosbloesemsuiker en sinaasappelsap voor het glazuur en verdeel dit vervolgens over de cake met de noten als finishing touch.
  10. Zet de cake nog even 30 minuten in de koelkast voor het serveren en geniet van een heerlijk stukje cake!

Tip:

Je kunt de cake circa 5 dagen bewaren in de koelkast. Dit doe je het liefst in een luchtdicht bakje. Zo kun je extra lang van je cake genieten!