10 gezonde tips voor tijdens je vakantie

De zomervakantie begonnen en wellicht ga je lekker een tijdje weg. Dat is vaak wel een uitdaging als het gaat om gezonde voeding en leefstijl. Daarom wat handige tips om mee te nemen tijdens je reis!

Tips voor de vakantie

  1. Bedenk van te voren wat je wil eten, koop niet meer tijdens het boodschappen doen.
  2. Houd de porties klein. Serveer ook het snoepgoed in kleine bakjes, dan eet je minder. Zet ook bakjes met fruit, wortels, tomaat en paprika neer, gezond en sfeervol.
  3. Toch te veel gesnoept? Neem een balans dag!  Eet een ruime hoeveelheid groente en fruit, bijvoorbeeld watermeloen, dat vult en is lekker met het warme weer!
  4. Je hoeft niet alles te eten wat je neus passeert. Ben je aan het borrelen voor het diner? Houd het dan rustig, en eet niet te veel voor het diner moet beginnen.
  5. Start met groente tijdens het diner. Vervolgens ga je verder met de andere lekkernijen.
  6. Doe het een dagje zonder vlees, en kies in plaats daarvan voor groene groente. Wil je toch graag een stukje ‘vlees’ eten? Kies dan eens voor een vleesvervanger.
  7. Het slim om regelmatig een alcoholvrij dagje in te lassen. Heb je gisteren veel wijn op? Drink dan vandaag even helemaal niets.
  8. Voel je dat je verzadigd bent? Stop dan met eten. En stop bij voorkeur met lastig verteerbaar voedsel, zoals vlees.
  9. Een ijsje als toetje? Kies voor een waterijsje, die bevatten veel minder calorieën. Toch liever een schepijsje van de Italiaan? Kies dan voor één van de sorbetsmaken in een bakje.
  10. Focus niet op de hoeveelheid eten, maar kies voor kwaliteit.

Prettige vakantie!