Havermout koekjes met aardbei

Deze banaan havermout koekjes met aardbei zijn een stevig tussendoortje of handig als een snel ontbijt.

Het recept bevat geen ei , bloem of meel. Ze zijn hierdoor gemakkelijk en snel te bereiden.

Ingrediënten ( voor 9 stuks):

  • 3 (rijpe) bananen
  • 2 el Pindakaas ( 100 %)
  • 100 gr Havermout
  • 150- 200 gr Aardbeien
  • Chocolade stukjes ( optioneel)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden ( hete lucht)
  2. Gebruik een bakplaat met bakpapier om je koekjes op te bakken.
  3. Prak de bananen en snijd de aardbeien in kleine stukjes.
  4. Gebruik een grote kom om alle ingrediënten in te mengen ( behalve de chocolade)
  5. Gebruik een plastic spatel om de chocolade stukjes er doorheen te scheppen/roeren.
  6. Vorm 9 Kleine ballen en plaatst deze op de bakplaat. En druk ze in hun vorm voor ze de oven in gaan.
  7. Bak ze voor gedurende 15-20 min tot ze mooi goudbruin zijn aan de randen. Let op! Probeer ze niet te over bakken, check ze regelmatig vanaf 12 minuten.
  8. Laat ze 10 min afkoelen, voor je ze verplaatst naar een rooster om ze volledig te laten afkoelen.
  9. Bewaar de overgebleven koekjes in de vriezer ( tot 6 maanden).