Italiaanse stamppot

We zitten nog steeds midden in de winter, buiten is het koud en daarom een lekkere variant op de ‘normale’ stamppot. Namelijk, de Italiaanse stamppot! Lekker met een stukje runderrookworst of vega rookworst.

Ingrediënten ( 2 pers.):

  • 4/5 aardappels
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 ( a 2) paprika(s)
  • scheutje halfvolle melk
  • 1,5 tl Italiaanse kruiden
  • snufje zout en peper
  • snufje bieslook als garnering
  • serveren met runderrookworst of een vegetarische rookworst.

Bereiding:

  1. Zet een pan water op, schil de aardappels en kook de aardappels voor circa 20 minuten.
  2. Snijd de tomaten/cherrytomaatjes en paprika in stukjes en snipper het uitje.
  3. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje aan.
  4. Voeg na circa 2-3 minuten de stukjes tomaat en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Zet vervolgens het vuur uit.
  5. Bereid de rookworst volgens de bereidingswijze op het pak.
  6. Stamp de aardappels samen met de stukjes tomaat, ui, paprika, de Italiaanse kruiden, snufje zout en peper en eventueel een scheutje halfvolle melk.
  7. Serveer de stamppot met de rookworst.

Eet smakelijk!