Recept: Volkoren spaghetti met basilicum en mozzarella

Deze week een heerlijk vegetarisch en mager gerecht, namelijk: Volkoren spaghetti met basilicum en mozzarella. Wat minder vlees eten in de week heeft veel voordelen, zo krijg je minder calorieën, vet en cholesterol binnen. Daarnaast spaar je het milieu en is het beter voor je portemonnee.
Het recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • Volkoren spaghetti 150 gr (ongekookt)
  • Zoete puntpaprika
  • Trostomaten 250 gr (bijgerecht)
  • Tomatenpuree 150 ml
  • Mozzarella ligt 150 gr
  • Strooi kaas 30+ (handje)
  • Knoflook vers 1 teentje
  • Basilicum vers
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Kook de volkoren spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie, leg de tomaten met steel en al erin ( voeg evt. wat zout en peper naar smaak toe). Gril de tomaten ongeveer 15 a 20 minuten in de oven bij 220 °C.
  3. Fruit de zoete puntpaprika en de verse knoflook kort in de koekenpan met wat olijfolie. Voeg vervolgens de tomatenpuree en Italiaans kruiden toe, laat het even kort door koken.
  4. Meng de spaghetti met de saus, voeg als laatste de basilicum en mozzarella toe. Strooi de 30+ kaas over de pasta.
    (Wil je toch liever vlees? Voeg dan wat mager rundergehakt toe).

Eet smakelijk!

P.S. Deze prachtige schalen zijn van https://www.proitalia.nl/

Heb je vragen over dit recept? Of wil je graag hulp bij je (vegetarische) voedingspatroon? Neem gerust contact!