Spinazie – banaan pannenkoekjes

Recept: Spinazie – banaan pannenkoekjes. 

Deze pannenkoekjes zijn makkelijk én gezond! Lekker als voedzaam ontbijt of tijdens de lunch. Wij houden vaak een deel spinazie over van de warme maaltijd. Ik verwerk het in een smoothie ( zie vorige post) of pannenkoekjes. Op deze manier verspillen we minder voedsel. Je hebt slecht 3 ingrediënten nodig (voor 2 pers);

•150-200 gr spinazie,

•1 (kleine) banaan

•2 eieren.

Bereiding:

  1. Doe de banaan, eieren en ( licht voor gesneden) spinazie in een blender of pureer het tot een glad beslag.
  2. Verhit wat olijf olie in de pan.
  3. Bak de de pannenkoekjes kort op middel hoog vuur tot ze gaar zijn. Let op, door de verhitting veranderen ze wel wat van kleur ( bruiner).

Eet smakelijk! Ook leuk om deze pannenkoekjes met je kids te maken!