Tips voor de feestdagen

  • Houd je ervan om je tafel te bekleden met allerlei lekkernijen? Koop dan 1 á 2 soorten snoep en bedenk dan van te voren wat je wil eten, koop niet meer tijdens het boodschappen doen. Je snoept namelijk meer, met veel verschillende soorten snoep.
  • Serveer vervolgens het snoepgoed in kleine bakjes, dan eet je minder. Zet naast de lekkernijen ook rauwkost met een gezonde dip op tafel.
  • Is chocolade onweerstaanbaar voor jou? Zet het dan niet op tafel als eetbare decoratie. 
  • Haal niet te veel verleiding in huis anders blijf je nog wekenlang door eten van al het lekkers.
  • Eet pas als je lichaam vraagt om eten, niet omdat er toevallig eten beschikbaar is. Heb je ’s avonds een kerstdiner? Probeer daar overdag rekening mee te houden, door bijvoorbeeld een klein ontbijt of een lichte lunch. 
  • Maak keuzes, je mag best een keer nee zeggen. Eet het niet uit gewoonte of uit beleefdheid. Kies alleen wat je echt heel lekker vindt.
  • Sla geen maaltijden over om calorieën te besparen, de kersenbonbons bij oma lijken dan ineens onweerstaanbaar!
  • Start met groente tijdens het diner. Je hebt je groente in ieder geval binnen en bent al een beetje verzadigd. Zo eet je minder van de ongezonde producten.
  • Voel je dat je verzadigd bent? Stop dan met eten. En stop bij voorkeur met lastig verteerbaar voedsel, zoals vlees. Opa eet de rest van de verse worst wel op!
  • Het is slim om regelmatig een alcoholvrij dagje in te lassen. Heb je gisteren veel alcohol op? Drink dan vandaag even helemaal niets en blijf veel water drinken over de gehele dag. Dit zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft en kan de eetlust wat verminderen.
  • Zorg voor beweging. Maak een fijne wandeling zodat je niet de hele dag stil zit.
  • Tot slot: Focus niet op de hoeveelheid eten, maar kies voor kwaliteit!  Bestaat het kerstdiner uit vooral ongezonde producten, halveer dan je portie.

En vooral genieten!! Je mag best wat extra eten tijdens de feestdagen.